Banh Xeo

Makes my day! In de kookrubriek van de Volkskrant staat daar ineens een recept voor banh xeo, Vietnamese pannenkoekjes, in dit recept met spek en garnalen. Het water loopt me in de mond en ik heb de neiging om meteen een ticket te boeken naar het land waar ik het lekkerste heb gegeten van alle landen die ik ooit bezocht. En dat zijn er nogal wat.

De Vietnamese keuken is, zoals Marie Louise Schipper in dit stukje ook schrijft, enorm gevarieerd. Je kunt er overal ontzettend goed eten, maar vooral op straat. Je hebt op elke straathoek wel een stalletje, meestal met een eigen specialiteit. Maar je hebt in Hanoi bijvoorbeeld ook een zogenaamde ‘Food Street’, met het ene stalletje na het andere. Je kunt er als je wilt, de hele dag door eten. Helaas zit een verre reis zit er nu even niet in, dus Food Street zal moeten wachten. Gelukkig kan ik dankzij de Volkskeuken toch een beetje Vietnam in huis halen.

 

Geen reacties