Crêpe met gecondenseerde melk

Gecondenseerde melk is een fantastische uitvinding. We gebruiken het nauwelijks in Nederland – waarom mierzoete melk uit blik drinken als je verse kunt krijgen die niet meteen bederft – maar elders in de wereld weten ze er wel raad mee.

Eén van mijn favoriete recepten is een Braziliaanse limoentaart met, je raadt het al, gecondenseerde melk als basis voor de vulling.

Eerder schreef ik over de Vietnamese ijskoffie met jawel, gecondenseerde melk.

Nu ben ik net terug van een vakantie in Thailand, waar ik naast allerlei heerlijk curry’s en soepen met kokosnoot, limoengras en gember, kennismaakte met heerlijke crêpes met banaan, royaal overgoten met melk uit het bekende blikje.

De straatverkoper die de pannenkoekjes bakte, deed dat met verbluffende snelheid en behendigheid, ondertussen druk telefonerend met zijn vrienden. Als je in Bangkok bent, hij staat bij de uitgang van de halte Chong Nonsi van de Skytrain. Bon appétit!

 

Geen reacties