Zomercursus Literair Vertalen

Eind augustus organiseerde het Expertisecentrum Literair Vertalen in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren in Antwerpen een Zomercursus voor literair vertalers Nederlands-Frans. Een week lang colleges en vertaalworkshops volgen in Antwerpen, dat leek me wel wat.

Dat de deadline voor de aanmelding op mijn uitgerekende datum viel en de cursus de dag na het einde van mijn zwangerschapsverlof zou beginnen was onhandig maar, soit. Ik leverde de proefvertaling in, werd toegelaten (hoera!), werkte op de camping aan de vertalingen die we voor de cursus moesten voorbereiden en kreeg mijn ouders zover dat ze meegingen naar Antwerpen om overdag flesjes te geven en luiers te verschonen zodat ik naar de cursus kon.

Het werd een pittige week, maar ik heb geen moment spijt van gehad. Ik heb in vijf dagen zo veel geleerd over vertalen, over Frans en over Nederlands, dat ik weer maanden vooruit kan.

Lees ook het verslag (met foto’s) van het ELV.

 

Geen reacties