‘De kleuren van het leven’ verschenen

Het is zover, mijn vertaling van Les couleurs de la vie, van de Bretonse auteur Lorraine Fouchet, ligt in de winkel. De kleuren van het leven is verschenen bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Een korte samenvatting:  ‘Kim verruilt het pittoreske eiland Groix voor de Côte d’Azur, om als gezelschapsdame in dienst te treden van de steenrijke en dementerende Gilonne. Deze excentrieke bejaarde krijgt wekelijks bezoek van haar zoon, die zeer gesteld is op zijn moeder. Kim raakt gecharmeerd van het duo. Maar dan ontdekt ze dat de echte en enige zoon van Gilonne twee jaar eerder is verongelukt. Gilonne lijkt hier niet van op de hoogte te zijn. Wie is deze man die wekelijks op bezoek komt? Kim is vastbesloten dit familiegeheim te ontrafelen. Ondertussen vraagt ze zich af of ze er wel goed aan heeft gedaan haar veilige eiland, waar het leven opgeruimd en overzichtelijk was, te verlaten.’

Kortom, een heerlijk boek voor de zomervakantie! Bonnes vacances!

 

Geen reacties