De ansichtkaart: evenementen

Binnenkort verschijnt bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam De ansichtkaart van Anne Berest, uit het Frans vertaald door Annelies Kin en mij. Rondom deze publicatie worden verschillende evenementen georganiseerd waar ik graag even de aandacht op vestig. Ik hoop je daar te zien!

Op vrijdag 14 april om 19.00 uur is de officiële presentatie van het boek in de Amstelkerk. Anne Berest komt hiervoor naar Nederland en wordt geïnterviewd door Pierre Pascal Bruneau (van Le Temps Retrouvé Librairie française à Amsterdam) waarna Chazia Mourali zal voorlezen uit de vertaling. (voertaal: Frans en Nederlands). Toegang: 10 euro. Kaarten verkrijgbaar via Stadsherstel.nl en Eventbrite.fr

Op zaterdag 15 april om 14.00 uur zit ik bij boekhandel Scheltema in Amsterdam waar ik word geïnterviewd over de vertaling door vertaler en voormalig directeur van het Vertalershuis Amsterdam Peter Bergsma (voertaal: Nederlands). Toegang gratis, wel even aanmelden via dewaalsekerk.nl

Op zaterdag 3 juni om 14.00 uur geef ik een vertaalworkshop bij het Centre Français-Néerlandais. Na inschrijving ontvangen de deelnemers een tekst van ongeveer 500 woorden uit La carte postale die zij in het Nederlands zullen vertalen. Tijdens de workshop zal ik de vertalingen met de deelnemers bespreken. Ik zal ook ingaan op de keuzes die Annelies Kin en ik hebben gemaakt en de stilistische aspecten van de tekst. Toegang: 28 euro en inschrijven noodzakelijk via dewaalsekerk.nl

 

Geen reacties